love

love

Sabtu, 30 Januari 2010

Ku Miliki Bayanganmu ...





L : Sejauh mana dapat ku berlari
Sejauh mana dapat menghindari
Dari kerinduan
Bila berjauhan
Sering datang di mata ku

P : Deburan ombak mengganti suara mu
Nyanyian camar lagu untuk ku
Tapi aku sepi
Hilang pengganti
Hanya tinggal dalam penantian abadi...

L / P : Kasih sayang tiada arti
Bila membakar diri sendiri
Apalah kerinduan
Andai tiada kesetiaan

L : Di batas ini kita berdiri
Basah mata mu mengharu hati

P : Ini pengorbanan
Ini ketentuan
Apa yang kini miliki bayang mu

L / P : Kasih sayang tiada arti
Bila membakar diri sendiri
Apalah kerinduan
Andai tiada kesetiaan
( 3X )

P/s-ermmmm.....suker..

Rabu, 27 Januari 2010

awk ira??

suatu senja yg suam2...ditemani langit jingga

from: 019-342 659_
assalammualaikum..awk ira ker??..pekako (aku abaikan msg tu)

aku g mandi...alang angkat telefon...
alang ckp org tu cari ira??....pastu tnyer ni saper? kat ner??
alang ckp ler ni adik dia...saper nama akak??...alang malas nak layan..letak call..

from: 019-342 659_
salam...awk idakan?? leh berkenalan..(aku abaikan msg tu)

1 missed call
from: 019-342 659_

kringgg krrinnggg...

019-342 659_ call diangkat.....

019-342 659_: assalammualaikum...

Aku: wslm..nak aper? saper ni??

019-342 659_:amboi garangnya..saya iskandar...

Aku:mana dpt no sy ni...awk nak aper?

019-342 659_: jgn ar garang sangat..saya nak kenal dengan awk...saya dapat nombor awk dari kawan saya..

Aku: saper!!??..

019-342 659_: midi...awk budak upsi kan...sy nak berkenalan ngan awk..

Aku: saper midi tu saya tak kenal!! saper dia suka hati jer bg no tepon saya dekat orang lain!

019-342 659_:jangan lah marah.. sy yg mintak..nak kenal2..sy rasa dia senior awak dua sem kot...dia budak upsi gak..dia PAKK (pendidikan awal kanak-kanak) ....

Aku: saper dia saya tak kenal pun...memandai2 jer..bg nombor orang sesuka hati...kenal pun tak...kalu kawan sy mesti sy kenal dia...ni saya tak kenal pun saper midi tu..

019-342 659_: ye ler dia kate dia kenal awk..saya yang mintak nombor telefon ni nak kenal.

Aku: saya tak suke orang pas..pas no tepon sy!

019-342 659_: erm tak pe ler wak...k bye..

Aku:huh....letak tepon...

aku titibe jadi begang...tah saper2 tah...dah ler...dlm kul 730 dah msg tnyer aku ira ker??...dah tu leh tuko pulak...pastu kate bdk pakk...mmg nak wat aku mgamuk ni..pastu ckp senior aku....aku tak kenal pun tah saper tah...tp pelik pulak..dah lame tak de org mcm ni nak kenal...masa aku kat upsi tak de pulak...ni dah abis baru cakap nak kenal...ngok ngek aper...ni wat aku pluss bengang ni..tah ler...sekarang ni aku tak suker ler nak dengo nak kenal2 ni...mcm budak2 jer rasa...heheh...aku kan muda lagi....arghhhhhh...ada gak org mcm ni....tapi dari suara tak de ler macam budak sangat...hehehe...tak kesah ler...janji aku takkkkk sukkkeeeeee....

Jumaat, 22 Januari 2010

Mendung tak bereti hujan

pencarian...huhuh...pada awalnyer tak tau aper tajuk lagu ni...kesimpulannya tak ingat dah...kenapa tah 2 3 hari ni..lagu ni terngiang2 kat telinga dan bibir ni...tapi hanya ingat korus dia jer...semalam baru ingat ella yang nyanyi..dengan sape langsung aku tak ingat..malam ni baru teringat nak cari kat youtube....
yang sangat pasti lagu ni lah yang aku teringin nak berduet kalu dapat pergi karoke ni...heheh mesti syok ni...serak suara...mungkin ini ada kaitan dengan aku kembali kuat berangan..yang pasti tak logik dan mustahil terjadi...cukup ler sekadar impian dan anganan sahaja...ape yang aku fikir biasanya tak kan jadi punyer ler...hahaha aku ni dah ler tak leh start berangan 3 hari 3 malam tak cukup...bila ada peluang jer nak sambung drama...babak by babak hehehe...tu yang aku suke...hahahah
so layan je ler lagu ni...heheh



P/s- jangan kuat berangan nanti jd mat jenin pulak...adeh..hehe...

Selasa, 19 Januari 2010

karoke VISCOM NITE

video

lokasi di cafe fakulti seni dan muzik, universiti pendidikan sultan idris tanjung malim...skit jer sbb kamera gurl dia..mila dah tak muat memori kamera digital...hahahah...aper pun enjoy....VISCOM NITE...biasa makan2...karaoke....bakar2 ayam ker...lepak ngan lect yg sempoi...kebetulan mlm tu tuk en zafwan yg nak sambung phd...ermmm...miss u all my fren...4 tahun kita bersama..

Dangdut Hari keluarga VISCOM....

video

peristiwa yang agak lame...hari keluarga viscom..lokasi pun dah tak igat...hahaha..layan je ler..


P/s- thank kak yani kerana merakamkan aksi2 diatas..hehehe

Gambar nyeri abah

P/S-Maaf kalu gambar-gambar dibawah membuatkan rasa tidak selesa dan tidak lalu makan

gambar tempat sakit selepas operate dibahagian punggung ditebuk kerana terdapat nanah(ketika dihospital- pusat perubatan universiti malaya)




untuk pengetahuan semua abah dah balik rumah lebih kurang seminggu dari pusat perubatan universiti malaya....sekarang sedang berehat dirumah..oleh disebabkan kawasan punggung yang dibedah itu di buang bahagian dagingnya jadi luka bedah itu perlu dicuci setiap hari tempat yang kena tebuk tu..kondisi badan masih lagi lemah ..boleh berjalan perlahan-lahan..masih tak boleh duduk dengan betul..baring pun posisi mengereng (terlalu kurus sampat tulang pinggul rasa segal sebab terlalu kerap baring)..masih menggunakan beg untuk buang najis (yang perlu dicuci setiap hari)...25hb januari nanti akan pergi ke hospital untuk pemeriksaan.. buat masa ni daging punggung dah nampak agak kering dan dalam pembentukkan daging yang baru..dengan bantuan krim yang mempercepatkan lagi...walaubagaimanapun bila malam terasa berdenyut ..mungkin kerana pertumbuhan daging tersebut..







gambar luka bedah tetapi telah dicuci dan diletakkan kapas sebelum disapu ubat supaya tiada darah atau sebarang cecair terkena kawasan lain yang memungkinkan jangkitan kuman, yang boleh melambatkan sel-sel daging lambat pulih sepenuhnya.

TERIMA KASIH kepada semua yang bertanya khabar dan mengambil berat terhadap kesihatan abah...terima kasih sgt2...terima kasih..harap2 abah cepat sembuh dan pulih sepenuhnya..amin.

p/s- Jaja tq tuk pati jeli gamat tu...siap poskan lagi..

Selasa, 12 Januari 2010

Cinta azali masa sekolah rendah


Download Mp3 Nurul - Cinta Azali
semenjak mula kita bersua
bergetar rasa didalam jiwa
apakah ini tandanya
ada janji antara kita
setiap hari kita berdekatan
kurasa hangatnya kemesraan
bila kita berjauhan
gelora jiwa kerinduan

kita bersama terus kembara
ke taman asmara
disana cinta berpadu menjadi satu..oh
demi cinta suci ini
kurnia dari ilahi
biarpun lautan api
sanggup diharungi

memang sudah suratan azali
kita dipertemukan di dunia
sehingga kita kembali
bertemu semula di syurga

Tak tau ler korang ingat ker tak lagi lagu ni..dalam tahun 95 kot..lagu ni mempunyai kenangan dalam hidupku..lagu ni aku nyanyi masa tahu 6...majlis penyampaian hadiah sekolah kebangsaan bandar kapar(sekarang sek keb abd samat)..masa tu aku seorang yang agak pemalu dan takot tgok mic...lagu ni berduet ngan zaidah rakan ku...tah dah berape tah anak dia skrg..bergegar gak ler mic...first time wat persembahan macam tu..pernah masuk pertandngan masa kat sekolah tapi tak ler ramai sangat..

walaupun menyanyi tu secara tak segaja..sebab zaidah tak nak nyanyi sorang...mengada yek..hehehe tah ler...aku pun ikot jer...n puas dok hafal lirik...masa tu kecik lagi kan...heheh berdebar jangan kate ler..heheh...ada gambar tapi tah mana tah...heheh
tapi best ...tahun 6 adalah masa yang aku sibuk n aku suke ingat..naik basikal g sekolah leh racing2 tau...jatuh basikal nangis..main kejar2..duk sebelah budak paling hensem dan pandai kat sekolah masa tu..hahah..nama popular BEDAH masa tu...hahah

masa pergi sekolah agama leh g panjat jambu air dekat rumah orang ..seplastik gak ler...dia org siap wat sambal kicapnyer...haha padalah aku mana makan buah...hahah panjat guna tmpat duduk basikal...lawak betol...kat kelas main baling3 kacang masuk mulot..hahaha macam budak lelaki..hehehe...akademik..aku bukan pelajar yg best sangat pun...pencapaian biasa jer...serdahana dalam semua hal..cikgu pun tak berape perasan...pandai tak comel pun tak...hahaha..best betol zaman sekolah rendah...

tapi aku bersyukur dengan apa yang aku miliki kini..thank cikgu2 sekolah rendahku..antaranya cikgu sa`i yang rotan aku tak pandai math..sampai sekarang pun tak pandai...hahah maaf ler cikgu....cikgu zalina..n semua2 ler...

P/s - hargai apa yang kita miliki kini...kerana ianya akan jadi kenangan tuk masa hadapan...kita mula mengenang bila ia tak sama dengan apa yang telah kita miliki..heheh nakal ker aku???..hehe

ANUGERAH JUARA LAGU 24


Ermmmmm….semalam semua penonton tv 3 menyaksikan Anugerah Juara lagu...of coz ler aku tgok..ditemani oleh adik-adik nasib tak hujan kalu tak tak dapat tgok ler gamaknya..umi yang dekat hospital pun siap msg…suh bagi tau saper yang menang nanti..heheh so far rasa best gak sebab semua yang masuk final semuanya lagu-lagu yang agak kuat…dan tak ar lagu lama sangat..walaupun dah tak de kategori ni…mengecilkan peluang lagu2 tradisional…aku kan suke tradisional…hehe

First aku seronok gak tgok Pengacara AJL 24 iaitu Ally Iskandar, Faizal Ismail ngan Cheryl Samad memang best gak ar, ada lawak2 n Nampak sempoi n bersahaja…ok ler ye ar dari iklan promo lagi ada jer…nice bukan..

Persembahan pembukaan …iaitu persembahan Dato' Siti ngan si lan & the typewriter tu..lagu untukmu …erm aku suke...comel jer lan nyanyi…wat teringat azzam bintang kecil2 tu…heheh ok ler tu…semua persembahan malam tu mempunyai kelainan dan keistimewaan malahan penyanyi juga cube sampaikan content bukan hanya sekadar lagu..

Persembahan AJL 24( tak yah ikot senarai ler…)


1. Alyah – aku suker lagu tu..heheh ok ler ngan penari2 ….comel ngan rambut pendek…dress yang cantik …vokal ok jer..

2. Misha – suke starting yang mcm deklamasi sajak/puisi tu…heheh…erm lagu ni pun aku suker jugak…tp aku tak suke baju n rambut dia…tah pape tah..tp suara misha maintain sdp..huhuh

3. Stacy – rambut dia menakutkan n merimaskan ler…tp mmg stacy ada stamina yg bagus sbb menari n menyanyi..(tak caye try wat…semput beb kalu tak biasa tu lum lupe step)…gud2

4. Hujan – hahahhaha..gelak dulu …tak tahan gelak bila muka si noh tu blur bila ada 2org peminat ler tu…siap angkat bahu lagi ..mula2 blur pastu dia dah layan dah…tak tahan siap faizal ckp panggil security…

5. Yuna – comel piano yang dia guna teringat masa kecik2…hehehe…piano kayu kecik..best

6. Hafiz – erm simple..kemas…biasa jer..lampu2..

7. Akim – dah mcm kat agkasa lepas pun ada gak..heheh…ok ler tu pendatang baru kan…pengalaman tuk terus Berjaya..

8. Bunkface – hehehe ni comel gak…siap ada aril n nurul dari idola kecil lg…naper azzam tak de..heheeh…

9. Faizal tahir – erm persembahan yg aku tggu2…suke cara faizal perform mmg ada gaya star...mesti ada angin2 tu…but nice…like it…last shila tu keluo…naper tak nyanyi sikit…hehehe

10. Tomok –tak tahan siap ada Diana Daniel lagi…hehe boleh ler..acah2 drama gitu..

11. Estrange – mcm biasa…ok…first kan…mmg tak berapa hangat lagi

12. Aizat – Pergi - suke part entry die yang wat alunan suara india tu walaupun semacam jer...da mcm bollywood tp orait ler…ada kelainan

13. Aizat – kau aku – best gak ada bdk2 sekolah lg…siap lari2 kat dlm tu…ok ler…simple n enjoy…bdk yang termbam mcm dia dulu tu pun ok ler….nampak kelainan.

14. Black –vokal yang mantap..heheh

Persembahan penutup malam tu ok jugek…rentetan zaman dari pop ye yeh …hingga rock…tapi yang tak syok masa jefrydin tu leh tergendala lak…mmg tarik mood tul ler…suara maintain jer..huhuh jay jay pun ok…ngan rambut afro mcm zaman2 carefree..heheh suker gak tu…aku ni mmg suke lagu lame….salah tahun aku ni lahir agaknya…haha n suara amy…mmg maintain rock n kumpulanya….masih bertenaga…huuhuhu cayalah…

Keputusan Anugerah Juara Lagu 24:

Vokal Terbaik
Black- Aku Rindu Sayang Kamu (dah mmg power faizal pun kalah…dah syg mesti ar rindu..kan syg)

Persembahan Terbaik
Aizat- Kau Aku (meriah ngan anak2…tak yah salin baju leh teros g sekolah…haha)

Juara
Aizat- Pergi (sedih gak lagu ni kalu layan)

Tempat Ke-2
Yuna- Dan Sebenarnya(hehehe…dan sebenarnya..aku rindu..dan sebenarnya…aku tak mampu tanpamu…part paling suke)

Tempat Ke-3
Faizal Tahir- Bencinta(mmg benci tp dah tersyg nak wat mcm ner…jadi ar benci cinta..ahahah)


Overall AJL 24 kali ni boleh dikategorikan antara ajl yang best jugak ler…(mcm semua ajl aku tgok)..heheh aper pun tahniah kat aizat, yuna, faizal n black….

P/s – punyer ler focus tgok AJL 24 kita org luper nak makan…bila tergendala tu baru teringat lapo…hahaha..hehe

Isnin, 11 Januari 2010

GREASE 1978

Filem grease ni merupakan movie yang popular pada zaman tersebut dengan pelakon John Travolta & Olivia Newton John. merupakan muzikal movie.lagu dia best2 bagi aku ler..tak tau ler orang lain.













P/s- huhuh ....hehe

Update dari Pusat perubatan Universiti Malaya






diam tak diam dah 5 hari abah kat hospital.gambar tu semua perkembangan abah selepas dibedah semalam. pembedahan yang mengambil masa lebih kurang 6 jam tu berjalan seperti yang dirancang..setelah beberapa hari di tunda kerana ianya merupakan kes yang agak besar..apa pun terima kasih kepada doktor dan jururawat pusat perubatan universiti malaya kerana mengambil tindakan pantas dan dapat mengesan lokasi penyakit tersebut.harap2 semuanya dapat pulih seperti biasa. tiada gambar tuk tempat yang sakit ok...sebab berada di tempat yang agak sulit..kat punggung.. doktor pun cakap penyakit ni penah ada tapi jarang-jarang..kira kadang-kadang le..tempoh pulih sepenuhnya agak memakan masa mungkin dalam sebulan lagi..itu pun kalu tak de masalah lain...abah masih belum boleh balik ke rumah, masih direhatkan di hospital. situasi abah yang aku lihat semalam agak pucat mungkin sebab lepas pembedahan melihat keadaanya aku tidak berasa sangat risau berbanding sebelum ini..abah masih tidak boleh duduk dan berjalan kerana bahagian punggung (kesan bedah) tidak dijahit..bahagian perut ditebuk tuk jalan lain bagi pengeluaran najis..awalnya buang air kecil pun tak boleh ..jadi tiub wayar digunakan (abah kata sakit guna tu) so semalam ais digunakan bagi membantu rasa untuk membuang air jadi tiub tidak perlu digunakan..banyak pesanan abah dan umi kepadaku memandangkan aku yang menguruskan rumah sepenuhnya dengan bantuan adik-adik (masa ni baru rasa tua sikit)..hehe ye ler anak sulung lagi pun kebetulan aku dah habis belajar dan sedang mengganggur jadi sangat sesuai ler.

apa pun TERIMA KASIH kepada semua rakan-rakan yang memberi sokongan dan mengiringi doa kejayaan pembedahan serta harapan pulih kepada ayahdaku tercinta.

P/s- Thank sgt..

Ahad, 10 Januari 2010

"Music Of My Heart"



You'll never know
What you've done for me
What your faith in me
Has done for my soul...

You'll never know
The gift you've given me..
I'll carry it with me (yeah...yeah...)

Through the days ahead
I think of days before
You made me hope for something better (yes you did)
And made me reach for something more

You taught me to run
You taught me to fly
Helped me to free the me inside
Help me hear the music of my heart
Help me hear the music of my heart
You've opened my eyes
You've opened the door
To something I've never known before
And your love...
(love)
Is the music of my heart.. (music of my heart)

You were the one
Always on my side (always on my side)
Always standing by (always standing by)
Seeing me through

You were the song that always made me sing
I'm singing this for you (singing this for you baby)

Everywhere I go
I think of where I've been (think of where I've been)
And of the one who knew me better
Than anyone ever will again

You taught me to run
You taught me to fly
Helped me to free the me inside
Help me hear the music of my heart
Help me hear the music of my heart
You've opened my eyes
You've opened the door (you opened the door)
To something I've never known before...
And your love...(your love)
Is the music of my heart

What you taught me
Only your love could ever teach me
You got through when no one could reach me
Ohh...ohh...ohh

Cause you always saw in me
All the best that I could be
It was you who set me free...

You taught me to run
You taught me to fly
Helped me to free the me inside (me inside)
Help me hear the music of my heart
Help me hear the music of my heart

You taught me to run
You taught me to fly
Helped me to free the me inside (me inside)
Help me hear the music of my heart (music of my heart)
Help me hear the music of my heart
You've opened my eyes
You've opened the door (opened the door)
To something I've never known before (never, never, felt before)
And your love...
Is the music of my heart..

Music of my heart
Music of my heart
Is the music of my heart...

Jumaat, 8 Januari 2010

TRUMA & KECEMASAN




malam semalam pergi hospital tgok abah...sekarang pun belum lg operate....tah ler.aper pun harap2 semuanya ok jer..

P/s- rasa sedih ler..huhuh

Khamis, 7 Januari 2010

Mood yang tidak stabil???


hahahaha....tak de mood nak tulis pape pun sebenarnya maybe ada kena mengena nagn simptom kat bawah ni..macam ni ler dah nasibkan tapi ni bukan alasan ok tuk semua perempuan..dulu masa sekolah pun ada sorang kawan kalu dia kena sakit pempuan ni mmg ler..mesti kita org kena angkat dia turun blok tuk dibawa pulang..huhu..tiap2 bulan mcm tu...tp sekarang dah kawen mesti dah baik dah pnyakit dia tu..huh

Simptom berikut juga boleh disandarkan kepada PMS:
* Perut kembong
* Kejang perut
* Payu dara bengkak atau sensitif
* ketegangan atau bimbang (anxiety)
* Masaalah tidur (insomnia)
* Sakit sendi atau otot
* Pening kepala
* Lesu
* Jerawat
* Hayunan perasaan (Mood swings)
* Peningkatan masaalah kulit sediaada, dan pernafasan (contoh, alahan,jangkitan) atau masaalah mata (gangguan bulbar, conjunctivitis)

http://ms.wikipedia.org/wiki/Penyakit_senggugut

P/s- adoi...

Selasa, 5 Januari 2010

SAKIT....hati? jiwa?sayang?



semua orang tau biasa kita g hospital bertujuan untuk apa..kalu tak melawat mesti ar sakit kan..kadang2 aper yang berlaku buat kita tak paham dan buat kita makin tak faham dengan apa yg berlaku sebenarnya..kejadian ni berlaku kepada ahli keluargaku..ayahdaku yang tercinta ni dah sakit sejak 10 hari yang lepas. Bermula dari pergi berjumpa doktor klinik kerajaan yang bg kertas duit bg otang tidak bekerja hari tu(M.C)..kalu dah g tu checknye ada ler 2..3 minit...menunggu amik ubat nyer sampai 3 jam...ape masalahnya...nak kena g amik ubat kat farmasi lain ker...or stock ubat dah abis..sampai kena tunggu 3 jam...bongok!! org sakit kalu nak mati pun leh mati ar...tak de kurang sakit pun ngan ubat yang ditunggu selama 3 jam tu...ala ubat antibiotik ngan tahan sakit...baik g farmasi congkai jer(tah diiktiraf ker tak) tak pun g kedai ubat cina je ler...
Pastu bertukar pulak kepada klinik penal...klinik yang bertukar bangunan ...yg canggih skit ler kononnya...mcm tu jugak last2 dah tak leh nak bg M.C dia suh g hospital...huh bila dah g hospital yang sempit tempat parkingnya..ada wat tp buat tempat main bola...bonggggoookkkk..duk ler ayahdaku selama 5 hari..tah aper dia check...org sakit bahagian bawah x-ray dada????...aku pun tak paham...bg ubat tahan sakit...n tgu sehari kesehari tuk dioperate..dah tu aku pun ada ler dtg gak...pastu tak leh kena tgu pulak kul 5...papan tanda lama masih digunakan maklumat yang diberi tidak jelas...kerana masa melawat dahulu ari ahad agak panjang..tp kini dipendekan sebab viris H1N1...itu kate kakak jg kaunter tu ler...huh...ye ar dah geram tegok pak guard tu kerek lebih pulak...baru jd guard hospital..berangin aku masa tu..leh tahan ler...aku kan kuat berangin..erm maka di operate ler ayahdaku ni...setelah disuruh berpuasa tp tak leh gak...esok posa lg...igat aper...sesuka hati mak bapak ko...dah ler bapak aku sakit...mendidih jer rasa... ada ler 3 ari duk sane baru operate selepas operate pun..ayahdaku dibenarkan pulang...dengan harapan cepat sembuh dengan dihantar oleh acik shikin n acik atan pulang...huh

Setelah pulang dari hospital penyakit tu tidak berkurangan walaupun sedikit..malah rasa sakitnya bak kata abah masih sama masa lum g hospital...pelbagai perubatan tradisional dijalankan..minum barli...sapu getah kulit mangga...tuam ngan air panas...minum jeli gamat...aku pun naik penat...ni try pulak sapu asam jawa..minum kunyit mentah..air rebus bijikani...ala mcm2 ler....sakit makin sakit...4 hari telah berlalu setelah pulang dari hospital..tiada apa perubahan...huhuh so bila dah makin teruk n tersiksa ayahdaku...abah amik keputusan tuk tuk dpindahkan ke SMC...ye ko...aku pun tak igat..pe nama hospital tu...g klinik panel tuk wat surat...tak leh dah tu g ler ayahdaku dengan menggunakan ambulan dr tempat kerjanya ke hospital yang parking tak muat tu...umi teman ler...dah tu dihantar ke unit kecemasan..DR. ngok tu pun check...dia leh cakap.."pakcik leh jalan lg kan...leh lg kan..makan jer ubat tahan sakit ni...nanti ok ler tu...biasa jer tu"..dah ler yang check tu sampai 3 org..pastu check tempat sakit tu...(kawasan rahsia) bertambah segal ler tempat sakit tu....sampai nak berjalan pun tak leh...so dia orang tak tahan wad pun...abah sampai mcm merangkak nak balik dia org wat tak pandang jer..nasib umi ada pimpin...sedih tau dego...kalu aku ada mmg dpt maki sebakul 2 tu..abah berjalan berpaut kat umi...pastu 2..3 langkah berenti...huh...bangangggg!!!aku terkejut bila umi ckp tak kena tahan wad...sbb aku tgok abah nak jalan pun tak leh...duk lama tak leh...meniarap mcm budak baru belajo meniarap...
Tah ler berat mata yg memandang berat lagi yang abah tanggung...huh sekarang try berubat kampung pulak...tah ler...aku hanya mampu berdoa...bila aku lihat umi pgg tangan abah rasa demam ker tak...dia org pgg jer tangan (aku rasa dia org tak perasan aku) aku terus rasa sedih...sebak sgt...kasih syg kedua ibu bapa ku...di uji...dengan pelbagai ujian...anak2...keluarga...mampukah aku sekuat itu...adakah aku akan bahagia seperti mereka...memempuh pahit manis bersama insan yang tercinta..aku masih tak pasti...perjalananku masih jauh...

P/s- doakan kesihatan ayahdaku..pulih dan kembali seperti dahulu..tiada lagi air muka sakit diwajahnya...YA ALLAH..aku tak mampu melihat bergini...berilah aku kekuatan..untuk menghadapi dugaan dari mu YA ALLAH..amin

Ahad, 3 Januari 2010

Rancangan Orentasi Sekolah II







Sekadar mengimbau kenangan..peluang yang ku perolehi untuk menjalankan ROS di sekolah yang berhampiran dengan tempat tinggal tidakku lepaskan...sudah semestinya sekolahku yang lalu Sekolah Menengah Kebangsaan Perempauan Kapar, klang, selangor. sudah semestinya...aku bersekolah dari tingkatan 1 sehinggalah tingkatan 5 ...segala kenangan manis dan pahit tidak mungkin dapat ku buang dari kotak ingatan ini walaupun sejengkal. kemana perginya rakan-rakan yang sama2 berjuang dahulu...hehe..pastinya masing-masing telah menempuh lorong kehidupan masing-masing...tanpa ku sedari telah sepuluh tahun aku meninggalkan sekolah...begitu singkat rasanya...kini aku kembali ke sekolah bukan menjadi pelajar yang suka buat bising dalam kelas tetapi seorang bakal guru...amat janggal rasanya bertemu guru yang pernah mendendaku...(lambat masuk pas rehat...hahah kelas jauh atas sekali...berkejo beb)rakan-rakan yang sama berkejar pun dah bergelar ibu...hahah...anak pun dah nak masuk sekolah dah rasanya...hehe...
rasa yang sangat berbeza tapi menyeronokkan...mesti cikgu2 ku dulu tak menyangka aku bakal menjadi pendidik sepertinya...moga impian ku akan tercapai...amin

P/s- rasa kecewa bila mcm2 cerita keluo tentang posting...moga ada hikmah disebalik semua ini....

Sabtu, 2 Januari 2010

Tiada Lagi



Artist : Amy

Sia-sia sudah
Kita jalin cinta
Bila hati selalu berbeda

Sampai kapan lagi
Ku harus menahan
Rasa kecewa di dalam dada

Seandainya kita masih bersatu
Tak mungkinkan menyatu
Walau masih ada sisa cinta
Biarkan saja berakhir sampai
Di sini…..

Tiada lagi yang ku harapkan
Tiada lagi yang ku impikan
Biar aku sendiri tanpa diri mu

Tiada lagi kata cintaku
Takkan lagi ku bersama mu
Biar ku simpan semua
Kenangan ku bersamamu

[chorus]

P/s- banyak kenangan lagu ni...saper yang tau kenapa lagu ni??...mesti dapat rasa apa yang aku rasa...walaupun lagu ni lagu yang agak sedih...tp ada cerita gembira disebalik semua ini...harap yang gembira itu terus bertukar menjadi kebahagiaan ..

Jumaat, 1 Januari 2010

selimut hati - dewa



Aku kan menjadi malam malam mu..Kan menjadi mimpi mimpi mu..
Dan selimuti hatimu..yang beku..Aku kan menjadi bintang
bintang mu..Kan selalu menyinarimu..
Dan menghapus rasa rindumu..yang pilu

Chorus:
AKU BISA UNTUK MENJADI..APA YANG KAU MINTA..
UNTUK MENJADI APA YANG KAU IMPIKAN..
TAPI KU TAK BISA MENJADI DIRINYA

Aku kan menjadi embun pagi mu..
Yang menyejukkan jiwamu..
Dan membasuh hatimu..yang layu
Tinggalkan sejenak lalumu..
Beri sedikit waktu..
Kepadaku..tuk meyakinkan mu..

P/s - kenapa rasa sedih???...

Selamat menyambut tahun baru



selamat myambut tahun baru 2010...01 januari 2010( 15 muharam 1431 ) apa azam baru??..pengertian disebalik keseronokkan tahun baru?? moga memberi seribu makna..moga ada harapan yang indah dan manis pada tahun yang bakal ditempuh..dan pengalaman 2009 tidak mungkin dapat dilupakan dari lubuk ingatan yang lusuh ini. senyuman, gurauan, tangisan......bertukar menjadi kenangan..

P/s- malam tahun baru yang hambar..